Om oss

Thomas

Antenn AB
Parabol, Antenn och Tv-Service

Varför startade vi Blå Mappen?

Vill vill ge entreprenörer och beställare ett administrativt verktyg för ett enklare och lönsammare byggande.

Jag har arbetat i byggsektorn sedan 1981, bland annat som lärling, montör, lagbas, arbetsledare, platschef, avdelningschef, installationsledare, byggledare och VD.

Under åren har jag gått en rad kurser – men ingen har fokuserat på de viktiga frågorna ”varför, vad, hur, när och tänk om”. Idén om Blå mappen föddes ur behovet av att det saknas kunskap om hur den administrativa delen i byggprocessen kan förenklas och bli mer lönsam. Jag har i över 15 år arbetat efter Blå mappens metod med ett mycket gott resultat.

Tillsammans med Susanna Glöggler har jag nu utvecklat metoden till en skräddarsydd utbildning för hela byggsektorn. Blå mappen är snabbspåret till AB, ABT, ABK och ABS. Utbildningen ger inte bara rätt verktyg, struktur och metoder till en förenklad byggprocess – den gör också arbetet på bygget så mycket roligare.”

"Vi har 15 års erfarenhet som auktoriserad antenntekniker
i Roslagen."

Thomas

Antenn AB
Parabol, Antenn och Tv-Service

5 Frågor och Svar med Antenn AB:

Det finns en uppsjö av mobiloperatörer. Men den det finns bara ett fåtal sändarnät. Sen hyr operatörer in sig på dessa sändarnät. Dom som har sändarnät är Telia, Tele2, Telenor, och Tre. Dessa aktörer samarbetar även på olika sätt i sina sändarnät. Vi kan mäta signalstyrka och signalkvalitet för att se vilken operatör som är starkast hos dig.

Det finns för och nackdelar med alla alternativen.

Fiber är en robust signal, men är på många ställen i landet grunt nedgrävt. Det medför risker för att kabeln skadas och du står utan både tv och streaming och data om fibern skulle ligga ner. Fiber sänder vanligtvis med en lägre bildkvalitet än parabol.

Parabol är en robust signal, men störs av kraftig snö och kraftigt regn, samt om parabolen inte erhåller fri sikt. Vi kan montera snöskydd på parabolen så är man hjälpt mot normal nederbörd. Satellitsignal har en hög bandbredd med lite konkurrens. Därför sänder parabol med den högsta bildkvaliteten av alternativen.

Mobilt bredband är en svår signal som påverkas av mycket. Framför allt av belastningen på masten, då det finns begränsat med platser på masten. Det som då händer är att tven fungerar för det mesta. Men när det kommer nått som många vill se och belastningen på masten blir hög, då förlorar man sin tv-bild. Vi kan montera antenner till mobilt bredband. Då får man en starkare signal och bättre prioritet på masten. Vi brukar rekommendera våra kunder att inte använda mobilt bredband till tven.

Antenn är en väl beprövad teknik. Den är vanligast om man bara vill ha dom fri-kanalerna (SVTs kanaler, TV4 samt på vissa platser i landet Finska-tv) Även Antennsignalen påverkas av mycket, men påverkas inte av belastningen på masten och är därför en robustare signal en mobilt bredband. En antennsignal är lättare att mäta fram och bedöma funktionaliteten på.

Det vi brukar säga är att man ska kolla på vilka kanaler man är intresserad av samt vilken signal man har möjlighet att ta emot. Även alla operatörer har sina för och nackdelar.

Men vill man använda sig av parabol för att få den bästa bildkvalitén så är det bara Allente man har att välja på. Vill man använda sig av sin tv-antenn så är det bara Boxer som gäller. ( Boxer gick ihop med Com Hem som sen köptes upp av Tele2) Vill man använda sig av fiber så finns tex Telia, Tele2, Telenor, Allente, Boxer samt olika streamingtjänster.

Enkelt förklarat är DVB-T tv via antenn. Där T står för terreste som är fackmanna namnet på antenn.

DVB-S är tv via satellit och DVB-C är tv via kabelnät.

Ja det finns det. Vi kan montera sådana.

Vill du veta mer?

    Some placeholder content for the first accordion panel. This panel is shown by default, thanks to the .show class.

    Some placeholder content for the second accordion panel. This panel is hidden by default.

    And lastly, the placeholder content for the third and final accordion panel. This panel is hidden by default.